Dirigent
Kevin Verlaeckt begon zijn muzikale studies op 7-jarige leeftijd aan de Stedelijke Muziekacademie voor muziek, woord en dans te Sint-Niklaas, waar hij koos voor de klarinet. Onder de kundige leiding van Henri De Roeck studeerde hij af aan deze instelling met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury. Hiervoor mocht hij de stadsmedaille van de stad Sint-Niklaas in ontvangst nemen. Later zette hij zijn studies verder aan het koninklijk muziekconservatorium te Gent bij Eddy Van Oosthuyse (Solist klarinet BFO).
Naast het master diploma klarinet (2008) behaalde Kevin tevens de getuigschriften Directie (Brossé), Arrangement en Instrumentatie (Nuyts) met de grootste onderscheiding, de getuigschriften Harmonie en contrapunt (Gistelinck) en Transpositie (Van Acker) met grote onderscheiding. In datzelfde jaar behaalde Kevin ook het pedagogisch diploma binnen de vernieuwde lerarenopleiding (SLO) aan de Universiteit Gent met grote onderscheiding. Reeds op jonge leeftijd behaalde hij onderscheidingen op diverse concours. Zo werd hij op 10-jarige leeftijd laureaat bij de houtblazers op het solistenconcours van de toenmalige Socialistische Muziekfederatie. Later zou hij dit opnieuw doen in de hogere afdelingen met als kers op de taart algemeen laureaat in de hoogste afdeling met grootste onderscheiding.
Tijdens zijn studies volgde Kevin diverse masterclasses bij o.a. Howard Klugh (USA), Karl Leister (Ger), Marie Picard (Can), Robert Spring (USA), Frank Corijn (Bel, solist klarinet Symfonie Orkest van Vlaanderen), Vincenzo Casale (Ita), Marc Kerkhof (Bel, solist basklarinet Belgische Gidsen), Bart Watté (Bel, Solist klarinet Belgische Gidsen), Eva Saliën (Bel, solist klarinet Belgische Gidsen) en Alain De Rudder (Bel, solist ‘l Orchestre de Champs Elysées). Als chambrist is Kevin momenteel vast verbonden aan het Capello-trio (Klarinet, Trombone, Percussie). Als solist treedt hij regelmatig op met diverse orkesten in binnen- en buitenland. Zo was hij reeds als solist te gast in Friesland tijdens de open Friese kampioenschappen, concerteerde hij een aantal maal met het befaamde Litouwse ‘Ciurlionis-kwartet’, verzorgde hij een aantal recitals in Groot-Brittannië en was hij in 2010 een aantal maal aan het werk te zien met het prachtige nieuwe klarinetconcerto van de hand van Oscar Navarro (Esp).  
In augustus 2011 verzorgde hij naast een masterclass ook een 2-tal concerten in Budapest (Hun). Als klarinettist is Kevin vast verbonden aan ‘De Toekomst’ (o.l.v. Luc De Vleeschhouwer, solist Trombone NOB) en Musikalo (o.l.v. Geert Baetens). Ook op het gebied van directie is Kevin niet onverdienstelijk. Hij staat momenteel aan het roer van 3 verenigingen: Harmonie’ Arbeid&Kunst’ Kruibeke, Jeugd/opleidingsorkest ‘Musikalo’ en sinds juli 2012 het ‘Saxofoonorkest’ uit Zwijndrecht. Met Harmonie Arbeid en Kunst uit Kruibeke dwong hij in 2010 de promotie af naar Uitmuntendheid en plaatste hij in datzelfde jaar het jeugd/opleidingsorkest Musikalo tijdens hun eerste deelname in 2de afdeling. Daarnaast is Kevin zeer actief binnen het uitwerken van projecten, zo wordt hij regelmatig gevraagd door de stad Sint-Niklaas als dirigent van diverse pluralistische organisaties.
Momenteel is Kevin als leerkracht verbonden aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Grimbergen voor klarinet en instrumentaal ensemble, aan de Kunstfabriek te Duffel voor klarinet en aan de Privé-academies Vrije ateliers te Sint-Niklaas (klarinet) en Musikalo (Sint-Katharina-Lombeek), waar hij zowel klarinet als instrumentaal ensemble geeft. Daarnaast is Kevin zeer actief inzake promotie van (blaas)muziek bij jongeren. Zo verzorgt hij samen met zijn Capello ensemble regelmatig schoolvoorstellingen en is hij samen met een collega een nieuwe methode aan het uitwerken om kinderen jonger dan 8 jaar hun eerste stappen op een blaasinstrument te laten zetten. Sinds september 2011 is Kevin Endorsed Artist geworden voor F.A. Uebel Clarinets www.uebel-klarinetten.de.