Historiek
Het Saxofoonorkest is een orkest met symfonische bezetting, waarbij de saxofoons veelal de rol van strijkers vervullen, wat een unieke sound oplevert.
De geestelijke vader van deze bezetting, Edmond Proost was jaren dirigent en bezieler van het orkest en nam de opleiding van de meeste saxen ter harte. Onder zijn leiding werden er gouden medailles behaald op het Wereldconcours van Kerkrade.
Van 1989 tot 1995 stond het orkest onder leiding van Eddy House, de vroegere huisarrangeur van het orkest en tevens gekend en geliefd componist alsook virtuoos muzikant op saxofoon en klarinet. Hij wist in zijn arrangementen als geen ander de unieke klankkleur van dit orkest te bespelen.
Eddy House werd van 1995 tot 2005 opgevolgd door Frank De Wolf, dirigent, contrabassist en bastubaspeler. Onder zijn leiding vond in 1998 de concertenreeks ‘Carmina Burana’ plaats met 3 gekende solisten zang (Cristel De Meulder, Patrick Van Goethem en Geert Van Hecke) en 4 koren. In datzelfde jubileumjaar zou tevens de eerste CD ‘De Lente’ het levenslicht zien. In 2002 volgde de CD ‘Latin American Fever’.
Van 2005 tot 2010 dirigeerde Bart Picqueur het orkest, eveneens een muzikale duizendpoot. Hij is arrangeur, componist en virtuoos op o.a. de klarinet en tal van andere instrumenten.
Van 2011 tot mei 2012 stond het orkest onder leiding van Guy Audenaert.
Sinds juni 2012 dirigeert Kevin Verlaeckt het orkest.
Het Saxofoonorkest repeteert twee maal per week in het eigen repetitielokaal aan de Michel Vergauwenstraat 5 te Zwijndrecht en dit op woensdagavond en zondagvoormiddag. De repetities zijn voor het publiek toegankelijk en voor een lekker drankje kan men terecht in de gezellige taverne op hetzelfde adres, die wordt uitgebaat door eigen mensen.
De vereniging heeft ook een instaporkest ‘De Saxons’ gedirigeerd door Mathijs Dhoey . Muzikanten die zich aangetrokken voelen tot het orkest zijn van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
Naast concerten op vraag van derden, verzorgt het Saxofoonorkest een aantal vaste concerten in eigen beheer. Het orkest is van vele markten thuis. Zowel amusementsmuziek, popmuziek, het licht klassieke genre, het swingende bigband-repertoire als  film- en musicalmuziek kunnen worden gebracht. Regelmatig worden gastvedetten gevraagd.